Over de dirigent

Bas Groenewoud studeerde orgel bij Willem Tanke en Jan Welmers aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1997 afstudeerde.

Na in 2016 de Applicatieopleiding Koordirectie voor Vakmusici aan het Utrechts Conservatorium succesvol te hebben afgesloten, waarbij hij les kreeg van Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen, heeft hij zijn studie koordirectie voortgezet aan het conservatorium van Tilburg bij Louis Buskens. Tegelijkertijd heeft hij een aantal keren deelgenomen aan de jaarlijkse Kurt Thomas Cursus waarbij hij onder meer les kreeg van Hans Leenders en Michael Reiff (D). Thans verkrijgt hij een master-studie koordirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Rob Vermeulen.

Van 1991 tot 2017 was Bas als vaste organist verbonden aan de Sint Willibrordkerk te Utrecht. Sinds september 2014 is hij dirigent van het Willibrord Kamerkoor en per 1 januari 2016 is hij aangesteld als dirigent/organist van de Sint Jansbasiliek in Laren (NH).

Hij is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten en wordt eveneens vaak gevraagd als continuospeler en repetitor.

[Menno Ringnalda, fotograaf, 2012]